Telefon

+36 34 781-074

Email

jamk@jamk.hu

JAMK Poetry #15 – SlamTelenÜl

Írta és a videófelvételt készítette, szerkesztette: Horváth Szabolcs

15. versenyünket 2019.12.06-án, pénteken 18 órai kezdettel rendeztük meg a fenti címmel, ezúttal az Árpád Gimnáziumban. Az est meghívott vendége, felkért műsorvezetője Kemény Zsófi író, költő slammer lett volna, de sajnos közlekedési dugóba került, így nem tudott időben megérkezni közénk. Kemény Zsófi helyett ezért jómagam lettem az est műsorvezetője.

Az irodalmi megmérettetésre az előzetes jelentkezések alapján 3 versenyző pályázott: Majerik András Nimród, Balogh Dzsesszika és Tóth Márton. A nyerteseknek 3-5-7000 forint értékű könyvcsomagokat tudtunk felajánlani.

A rendezvényre közel 20 vendég jött el. Elsőként rövid szabályismertetés és a pontozótáblák kiosztása következett, majd folytatódott az est legjavával. Elsőként Majerik András Nimród adta elő slam szövegét, amely a közönség szavazása alapján a 3. helyre volt elég. Őt követte a slam-ben szintén újonc Balogh Dzsesszika, akinek a pontjai a második helyre lettek elegendőek. Legvégül Tóth Márton szereplése következett. Márton Kecskemétről utazott el közénk, és nem hiába. Ő vihette haza magával az est főnyereményt, a 7000 forint értékű könyvcsomagot.

A versenyszövegek után nyitottuk meg az OpenMicrophone perceit, ahol jómagam is prezentáltam két versemet. A közönség soraiból Guba Eszter, a versenyzők sorából pedig Majerik András Nimród és Tóth Márton is előadta még egy-egy szerzeményét.

Köszönjük az Árpád Gimnázium vezetőségének a helyet! Bízunk benne, hogy a 2020-as évben is lehetőséget adnak nekünk arra, hogy náluk rendezhessük meg a slam poetry versenyeinket mindaddig, amíg az új Fő téri könyvtárunk ki nem nyit.

Ízelítő az esemény hangulatából és műsorából:

Hozzászólás

Ajánlott bejegyzések

Kerti Károly György kiállításáról

Írta: Tari-Székely Karola 2020. január 3-ig még látható a kiállítás Népház utcai fiókkönyvtárunkban. Mi végre is van a könyvtár, ha

Szabó Károly képei kapcsán a székelyudvarhelyi forradalmi eseményekről

Írta: Tari-Székely Karola 2019. december 3-án nyitottuk meg a József Attila Megyei és Városi Könyvtárban Szabó Károly székelyudvarhelyi filmrendező és

Rendhagyó irodalomóra Lackfi Jánossal

A fotókat készítette és a videót szerkesztette: Tari-Székely Karola. Köszönjük Lackfi Jánosnak a tegnapi felejthetetlen perceket!