Telefon

+36 34 513-680 és 513-677

Email

jamk@jamk.hu

Könyvajánló: Örökölt sors – Családi sebek és a gyógyulás útjai

Írta: Tarjánné Tihanyi Tímea.

Szerző: Orvos-Tóth Noémi. Budapest, Kulcslyuk Kiadó, 2018


Minden ember életében akadnak olyan fordulópontok, amikor a személyes vagy a szakmai fejlődés keresztút előtt áll, több olyan perspektíva közül lehet választani, amelyek gyökeresen megváltoztatják az egyén sorsának alakulását.

Orvos-Tóth Noémi könyve rámutat azon örökölt családi mintákra, feldolgozatlan traumákra, melyek generációról-generációra tudat alatt meghatározzák a viselkedési mintákat, kötődési viszonyokat – velük együtt a döntéshozatalt az életút fontos pontjain.

Talán sokan gondolkodnak el azon a kérdésen, hogy a múltban miért is várták el tőlünk szüleink, hogy milyen iskolába járjunk, kivel barátkozzunk, milyen dolgokat szeressünk, milyen pályát válasszunk? A Véletlen műve lenne, hogy ki a barátunk, milyen a párkapcsolatunk, hogyan gondolkodunk az életről?

A szerző sorban lerántja a leplet ezen titkokról. Rávilágít arra a tényre, hogy amennyiben végiggondoljuk eddigi életutunkat, döntéseinket mennyire mondhatjuk sajátunknak, vagy inkább a családból örökölt viselkedésmintának, melyet szüleink példáján keresztül az anyatejjel szívtunk magunkba.

Bárki számára ajánlom ezt a könyvet, aki szeretné megérteni, hogy miért is az a családban, társadalomban elfoglalt helye, esetleg szüleit, nagyszüleit tekintve bizonyos neheztelést, feloldatlan feszültséget hordoz.

A könyv utat nyit ahhoz, hogy a negatív mintákat felismerve, feldolgozva megértsük, hogy az eddigi életünk miért alakult úgy, miért tart ott, ahol tart, a jövőben hogyan tudjuk ezek felhasználásával, képességeink tudatában bármely körülmény esetén is döntéseinkkel a pozitív változások felé vezetni sorsunkat. Számos érdekes eset feldolgozásával, ablakot nyit arra, hogy más szemüvegen keresztül lássuk őseinket. Aki egy kis lelkesedést érez magában a téma iránt, bátran ajánlom, hogy kezdjen egy izgalmas családfa kutatásba, mellyel felfedi az ősi családi rejtélyeket!

Leave a Reply

Ajánlott bejegyzések