Telefon

+36 34 513-680 és 513-677

Email

jamk@jamk.hu

Könyvajánló: Így írunk mi antológia sorozat 7.

A bevezetést és az interjút Bakos József főszerkesztővel Horváth Szabolcs készítette.


2020. március 18-án megjelent a Holnap Magazin “Így írunk mi antológia sorozat 7.” könyve. A kötetben összesen 10 szerző szerepel, mindenki 15 oldalnyi publikációval és 1 oldalnyi fényképpel ellátott bemutatkozással, önéletrajzzal. A szerzők ezúttal is az ország különböző pontjairól pályáztak az antológiára való bekerülésre. A most megjelenő kiadással kapcsolatban a magazin főszerkesztőjével, Bakos Józseffel készítettem az alábbi, online interjút.

Miben különbözik az Így írunk mi antológiája a többi Holnap Magazinon megjelent antológiától?

Az Így írunk mi könyvsorozatban minden kötetben 10-10 szerző szerepelhet írásaival, egy-egy fényképpel a szerzőkről és egy rövid bemutatkozással. Az olvasók így jobban megismerhetik az alkotókat, írókat, költőket, kicsit személyesebb kapcsolat alakulhat ki olvasó és szerző között.

Milyen gyakran jelenik meg az Így írunk mi antológiája, és mikor jelenik meg legközelebb ez az antológia?

A sorozat kötetei nem szigorú rendszerességgel jelennek meg, a szerzői igényekhez igazodva, általában egy kötet évente. 2019-ben viszont kettő jelent meg. A 7. kötet most van nyomdában, március végén jelenik meg. A következő 8. könyv idén ősszel. Így eben az évben is kettő kötetet tervezünk a sorozatból.

Mit gondol, hogy sikerültek a korábbi Így írunk mi antológiák, és hogy sikerült ez?

Mindegyik kötet egyedi világot nyújt az olvasók számára, a 10-10 szerző más és más stílust, írásformát képvisel. Véleményem szerint mindegyik jól sikerült, egyedi kiadvány. Vannak olyan olvasók, akik mindegyiket megvásárolják, gyűjtik és vannak visszatérő szerzők is, akik több könyvben is szerepelnek a sorozatban. Nem tudok különbséget tenni a kötetek között, vagy kiemelni bármelyiket. A mostani 7. kötet is nagyon jó, tartalmas és széles érdeklődésre tart számot.

Milyen típusú, beállítottságú, korú szerzők kerültek a most megjelent számba?

Az Így írunk mi köteteknél nincsen stílus megkötés, és részvételi korhatár sem. Így a mesétől a sci-fi történetig sok alkotói stílus található a könyvekben. Gyermekirodalom, szépirodalom és szórakoztató irodalom egyaránt. Talán emiatt is kedvelt sorozat, a változatossága miatt. A szerzők korosztálya is elég széles, a huszonévestől egészen a 80-90 éves korig szerepeltek az eddigi könyvekben.

Mikor lehet ismét pályázni a Holnap Magazinon antológiára való bekerülésre, illetve mikorra van tervezve megjelenése, könyvbemutatója?

2020-ban több közös kötetet is tervezünk még. Áprilisban írjuk ki az éves kemény fedeles antológia pályázatot, az Így írunk mi 7. kötete március végén, a 8. kötet ősszel jelenik meg és év végén is lesz egy ünnepi kötet, amely szintén nagyon kedvelt a szerzők körében. Könyvbemutatót általában csak az éves antológiának tartunk, a többi kötetnek nem, de jelenleg, a kialakult vírushelyzet miatt nem tervezünk könyvbemutatót egyáltalán, amíg nem rendeződnek a feltételek.

Leave a Reply

Ajánlott bejegyzések