Telefon

+36 34 513-680 és 513-677

Email

jamk@jamk.hu

Járvány ihlette könyvek – könyvajánló #4

Autizmus karantén idején

A Covid 19 világjárvány okozta karantén az egész világ életét megváltoztatta. Iskolabezárások, otthonmaradás, otthoni oktatás nehézségeivel kellett/kell megküzdenünk. Szülőknek, oktatóknak, autizmussal élőkkel foglalkozó szakembereknek, autizmussal élő gyermeket nevelőknek egyaránt.

A Future Horizons legjobb szerzői 2020. április 25-én kaptak felkérést, hogy írjanak segítő tanácsokat, ötleteket karantén idejére. Dr. Tony Attwood, Carol Gray, Dr. Temple Grandin, Carol Stock Kranowitz és még 30 elismert szakértő négy hét alatt készítette el a könyvet, amely e különleges helyzetre hasznos és nagyobb rálátást biztosító információkat tartalmaz.

A hat részből álló mű első részében az új helyzettel való megküzdéssel kapcsolatban olvashatunk több írást: hogyan szokjunk hozzá az új normákhoz, hogyan kezeljük a depressziót, stresszt. A spektrum belülről című második részben néhány autizmussal élő szerző számol be arról, hogyan élte meg a járvány miatti bezártságot, hogyan alkalmazkodott az új helyzethez. A harmadik rész az otthoni oktatással foglalkozik, kiemelve a megfelelő viselkedés, struktúra kialakításának fontosságát. A negyedik és ötödik részben gyakorlati anyagokkal, tevékenységekkel és foglalkozásterápiával foglalkozó írásokat olvashatunk, és végül az utolsó részben pozitív gondolatokat osztanak meg autizmussal élő gyermeket nevelő szerzők, hogyan élték túl mindennapjaikat, és hogyan növekedtek, erősödtek meg a karantén ideje alatt.

Az írások között előfordulnak átfedések, de mindenképpen elmondható, hogy a karantén idején felmerülő, kiemelten fontos kérdésekre kaphatnak választ, tanácsot az olvasók.

Írta: Pap Zsuzsanna

Katalógusunkban

Leave a Reply

Ajánlott bejegyzések