Telefon

+36 34 513-680 és 513-677

Email

jamk@jamk.hu

Egy nap a holnapért, a klímáért!

Létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése – erre figyelmeztet a 31. magyar és az 51. világméretű, Föld napja megemlékezés, melynek kiemelt témája a biológiai sokféleség megőrzése is. Az emberiség túlterjeszkedése agyonnyomja a vadvilágot, túlfogyasztunk és túlterjeszkedünk, ezt jelzi évről évre a WWF Élő bolygó jelentése. Az emberiség beavatkozása a természet évezredes egyensúlyába veszélyezteti a vadonélők, köztük a beporzó rovarok, növények létét. A biológiai sokféleség csökkenésének 60%-áért étrendünk, pontosabban az állatok takarmánya felel. Sebezhetőségünkre figyelmeztetett a koronavírussal a természet – az idei lesz az első digitális, önszerveződő, közösségépítő Föld napja! Tegyünk végre közösen ezért, kezdjük ma!

A 2018-ban, Nemzetközi zöld könyvtár díjjal elismert könyvtárunk a tatabányai József Attila Megyei és Városi Könyvtár is ezzel a szellemiséggel felelőség tudatosan kapcsolódik a Föld Napja Alapítvány, emlékeztető felhívásához,  a mindenkit érintő hazai és világeseményhez!

Kérjük, figyelmesen hallgassák meg egy világcég állásfoglalását, melynek címe: 21 fogadalom a bolygó érdekében. Részletesen a Zöld Újság 2021. évi második számában olvasható. Podcastunk 16.00 órától elérhető a könyvtár Facebook oldalán.

Erre a jeles napra egy virtuális könyvkiállítással is készültünk és egy olyan könyvismertetővel, amely Magyarország helyzetét vizsgálja a klímaváltozás tükrében.

 

 

 

Címkék:

Leave a Reply

Ajánlott bejegyzések