Telefon

+36 34 513-680 és 513-677

Email

jamk@jamk.hu

Könyvajánló – Glendy Vanderah: Ahol az erdő a csillagokig ér

Glendy Vanderah „Ahol az erdő a csillagokig ér” című könyve az Amazon Charts, a Wall Street Journal és a Washington Post bestseller-je, valamint a Goodreads Choice Award döntőse volt.

A szerző komoly témákat sző bele ebbe a félig krimi, félig fantasy történetbe, melyben a mindennapi élet, a természeti világ és az univerzum rejtelmei között ingadozhatunk. A váratlan barátságokról, szerelemről, felelősségvállalásról, fájdalomról, traumatikus eseményekről, rejtett sebekről, kapcsolatokról szól. Glendy Vanderah kivételes munkát végzett ezeknek az érzelmeknek és a kiváltó okoknak a kihasználásában. Egy ragyogó, szívet melengető, megrendítő regény, amelyben a tragédia ütközik a diadallal, a hétköznapi a varázslatossal, a tényszerű a fantasztikummal. Láthatjuk, hogy a karakterek hogyan harcolnak traumáikkal és sorra szabadulnak ki elméjük börtönéből.

A történetben, Dr. Joanna Teale, édesanyja elvesztése és saját mellrák elleni küzdelme után visszatér az Illinois állambeli vidékre madaraival kapcsolatos tanulmányaihoz. Alkonyattól hajnalig beleveti magát a munkájába, amíg magányos rutinját meg nem szakítja egy titokzatos gyermek megjelenése a házánál. Vajon mit csinál egy kicsi lány egyedül az illinois-i erdő közepén, mezítláb, pizsamában, zúzódásokkal a testén? A kislány Ursa Majornak nevezi magát, és azt állítja, hogy a Hetrayeh bolygóról származik, és azért jött a Földre, hogy öt csodát lásson, mely része a bolygójuk iskolai képzésének. De Ursa valóban egy idegen vagy csak egy traumatizált lány, aki a fantáziáját használva menekül a vele történt események és a félelmei elől? Joanna nem hiszi el, hogy Ursa egy másik bolygóról való, és a gyermek otthoni helyzetével kapcsolatos aggodalmai vannak. Joanna rendőrséget akar hívni, de a lány figyelmezteti, hogy elmenekül, ha megteszi. Joanna, a szintén titkos hegeket rejtegető, sebesült lelkű, magányos szomszédja, Gabriel Nassh segítségét kéri, hogy megoldja a gyermek rejtélyét, ám mindketten attól tartanak, hogy valami nagyon nincs rendben. Jo és Gabe a szárnyuk alá veszik a kislányt, és idővel megtapasztalják, hogy milyen kivételesen okos Ursa. De minél több időt töltenek együtt, annál több kérdésük van. Hogy lehet az, hogy ilyen kicsiként szókincse messze meghaladja a korát, és nemcsak olvassa, de érti is Shakespeare műveit? Miért történnek folyton jó dolgok körülötte? Honnan jött? Mi történt vele? Valóban idegen? Vissza fog térni a bolygójára?

Ursa a maga módján emlékezteti az olvasót, hogy a csodák mindig az ember nézőpontjától függnek, hogy a legegyszerűbb csodákat soha nem vesszük észre pedig előttünk állnak. Megmutatja hogyan kell élni, és nem csak túlélni.

Csodálatos karakterek, csodálatos kapcsolatok, nagyszerű leírás, érdekes, feszültséggel teli cselekmény, a remény, a második esély és a megbocsátás lenyűgöző története.

Írta: Ligeti Nikolett

Leave a Reply

Ajánlott bejegyzések