Telefon

+36 34 513-680 és 513-677

Email

jamk@jamk.hu

Van Valami Filmklub – Bernardo Bertolucci: Az utolsó tangó Párizsban

View Calendar
2022-05-06 17:00 - 19:00

Szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket a Van Valami Filmklub következő vetítésére. Ezúttal Bernardo Bertolucci: Az utolsó tangó Párizsban (1972) című filmjét fogjuk vetíteni.


Az Utolsó tangó Párizsban (Ultimo tango a Parigi) egy 1972-ben bemutatott filmdráma, Bertolucci filmje. Egy amerikai özvegy férfi és egy fiatal párizsi lány szexuális kapcsolatát mutatja be Marlon Brando és Maria Schneider főszereplésével.

Öngyilkos lett Paul felesége. A középkorú, kiüresedett lelkű amerikai céltalanul bolyong Párizsban, közös emlékek után kutatva. A francia Jeanne húszéves, egyetemista lány, akiről a filmrendező barátja portréfilmet akar készíteni. A véletlennek köszönhetően a két ember útja egy régi ház kiadó lakásában keresztezi egymást, melyben Paul a felesége elvesztése miatt érzett kétségbeesését váratlan és vadul szenvedélyes szeretkezésben vezeti le. Miközben mindketten élik külön életüket, a lakás állandó találkahelyük lesz. Paul és Jeanne sajátosan alakuló kapcsolata szükségszerűen tragédiába torkollik. A hetvenes évek egyik botrányfilmje.


Rendezvényünk ingyenes, előzetesen regisztrálni az alábbi linken, vagy a rendezvény előtt a helyszínen lehet:

 [Regisztráció]

Ajánlott bejegyzések