Telefon

+36 34 513-680 és 513-677

Email

jamk@jamk.hu

Újra itt a Nagy Könyves Beavatás!

A történet Te vagy!

Miért jó, ha olvasunk? Na, nekünk ezt nem kell magyarázni… A könyvek és az olvasás nemcsak stresszcsökkentő, öregedésgátlók, szókincsnövelők vagy íráskészség-fejlesztők, hanem akár megváltoztathatják az életünket, a gondolkodásunkat is.
Ha elmúltál már 14, de nem vagy még 21 éves, 2019. október 6-tól, a Könyves Vasárnaptól tarts velünk! Regisztrálj barátaiddal a www.nagykonyvesbeavatas.hu weboldalon! 2019. október 28-tól pedig légy részese a történetnek! Ajánlj könyveket, vagy írj irodalmi kritikákat! Tervezz, alkoss, gondolkodj! Engedd, hogy szárnyaljon a képzeleted, beszélgess kedvenc íróiddal könyvtáradban, és nyerj – ne csak tapasztalatot!
A történet folytatódik 2019-ben is az Országos Könyvtári Napok keretében. Az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár az Informatikai és Könyvtári Szövetség és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával meghirdeti az országos olvasásnépszerűsítő akció ötödik évadát!

Miről is szól A Nagy Könyves Beavatás?

Az irodalmi megállók során egy tematikusan válogatott olvasmánylistából, a Könyvválasztóból jelölheted meg azokat a történeteket, melyekhez beavató lapot vagyis könyvajánlót vagy épp irodalmi kritikát írsz csapattársaiddal. Ezeket független szakmai zsűri értékeli: Mészöly Ágnes és L.I. Lázár írónők. A választott könyvről a leírt gondolatokat, a képzeletedben élő képet digitális- és okoseszközök, illetve a számítástechnika segítségével jelenítheted meg barátaid segítségével. A kreatív feladatok során kalligramot vagyis képverset készíthetsz, a kedvenc könyves jeleneteket fotó formájában örökítheted meg, képregényt rajzolhatsz. Majd készítsd el saját scrapbookodat, „hagyd a kézjegyed” a kötetben, a végén pedig forgasd le saját szimulációs játékodat, készíts kedvcsináló könyvtrailert! Utoljára minden csapat kreatív módon írja meg saját novelláját. Az elkészült beavató lapokat és a kreatív feladatokat online küldheted be a nagykonyvesbeavatas.hu weboldalra. A játék során alakíts csapattársaiddal saját beavatott (olvasó)klubokat a helyi könyvtáradban, találkozz írókkal, inspiráló emberekkel, vegyél részt előadásokon!
2019-ben a győztes csapat többek között e-book olvasókkal és értékes könyvcsomaggal lesz gazdagabb. Megválasztjuk és külön jutalmazzuk a legjobb könyvajánlót és a legkreatívabb feladatot!
„…olyan könyveket is elolvastunk, amiket magunktól nem biztos, hogy megismertünk volna,
…olyan szempontok szerint közelíthetjük meg a műveket, ahogy talán sosem gondoltuk volna, hogy lehet.”  – vélekedett a miskolci Könyvvadászok csapata A Nagy Könyves Beavatásról 2019-ben.

2016. győztesei a hatvani Csoportnélküliek csapat.
2017. győztesei a szegedi Lyra csapat.
2018. győztesei a kecskeméti Reader witches csapat.
2019. győztesei az érdi Fantastic Beasts csapat.

2020. legyen a Te éved!

Leave a Reply

Ajánlott bejegyzések