Telefon

+36 34 513-680 és 513-677

Email

jamk@jamk.hu

Slam Poetry könyvtárunkban

Írta: Horváth Szabolcs és Szilassi Andrea

Összefoglalóan a Tatabányai Slam Poetryról

2016 októberében indult Slam Poetry rendezvénysorozatunk, amelyet általában kéthavonta rendezünk meg a slammerek közösségének. Szervezője, házigazdája Horváth Szabolcs. Programunknak többnyire visszatérő vendégei vannak, és nemcsak Tatabányáról. Az esemény meghirdetésekor kijelölünk egy témát, és adunk egy időpontot, ameddig jelentkezni lehet versenyzőnek.A meghatározott téma mellett lehetőség van kötetlen gondolatokkal is szerepelni. A nyerteseket szponzori támogatások segítségével díjazzuk. Hagyományunk, hogy a házigazda vendégeket kér fel előzetesen a műsorvezetésre. Ők az előző esemény győztesei. 2019-ben hosszabb szünet adódott programjaink között, mivel központi könyvtárunk felújítása miatt nehezen találtunk alkalmas helyszínt. 2019 decemberétől a tatabányai Árpád Gimnáziumban rendezzük meg ezeket a programokat. Az eseményekről részletesen tájékozódhatnak YouTube csatornánkon keresztül – ezidáig mindig készültek videófelvételek.

Jelentkezés és további információk:  Horváth Szabolcs, slammer@jamk.hu.


Visszatekintés néhány rendezvényünkre – 2017 június

A slammerek ezúttal nyári témával állhattak a mikrofon elé könyvtárunkban. Volt, aki már a következő, szeptemberi  Slam Poetry témáját is érintette egy-egy mondatában.

Az est műsorvezetője Taizs Gergő volt, aki a februári poetryt is vezette. Gergő a műsor elején egyperces csendet kért, amellyel Arany Jánosra emlékeztünk. Ezután egy áprilisi utazását foglalta slam-be, amellyel kellően megalapozta az est vidám hangulatát.

Taizs Gergő vezette a júniusi programot. A fotókat Török Csaba készítette

A versenyre hat nevezés érkezett, köztük egy az utolsó pillanatban.  Közösségünkből többen is felköszöntötték előző műsorvezetőnket, Somogyi Csabát, hiszen aznap ünnepelhette születésnapját. Csaba később versenyzőként is megmérettetett. A verseny jó hangulatúra, humorosra és időnként elgondolkodtatóra sikerült. De a szavalatokban már egy picit a következő témakörre is gondoltak az ifjak.

Mi másról is szólhatna egy jó slam szöveg, mint a lazaságról, és a kissé kusza, de azért pontos ritmikáról! Ha ehhez a fagylaltot meg a nyarat is hozzáadjuk, akkor abból egészen biztos, hogy valami finom születik. Az elsősorban fiataloknak szánt programon elhangzottak olyan gondolatok, hogy mitől lesz jó, finom és kerek a nyár. Attól, hogy többet lehetünk a barátainkkal? Vagy a fesztiváloktól? Esetleg elég csak a Balatonra gondolnunk? Igen! A júniusi előadóesten ezeket mind felidézték versenyzőink. Sőt, olyan is akadt, akinek a nyárról a finom fagylalt, a napozás vagy éppen egy forró lángos jutott az eszébe.

Ezen az eseményen közel hetvenen látogatták meg könyvtárunkat, és hallgatták meg a versenyzőket.

A verseny végeredménye

  1. hely: Borsos Bence ’hoBBit’
  2. hely: Pencs Attila
  3. hely: Somogyi Csaba
  4. Különdíj: Antal Dániel

Borsos Bence szereplése

 

 

 

Leave a Reply

Ajánlott bejegyzések