Telefon

+36 34 513-680 és 513-677

Email

jamk@jamk.hu

Online otthoni hozzáférés adatbázisokhoz

Írta: Szilassi Andrea

Az Akadémiai Kiadó a megváltozott körülmények miatt az alábbi módosításokat tette adatbázisaik hozzáférése, és a digitális oktatás támogatása érdekében (MeRSZ, a Szotar.net és az AKJournals).

MeRSZ 

Hozzáférés eduID-vel:

Kérjük a hallgatókat, oktatókat, amennyiben intézményük tagja az eduID konföderációnak, továbbra is ezen keresztül olvassák a MeRSZ-ben elérhető műveket. A https://shibboleth.mersz.org oldalon az intézmény kiválasztása után átirányítjuk az eduID-s belépési felületre.

Hozzáférés regisztrációval:

Azoknak, akiknek az intézménye nem biztosít távoli elérést, vagy valamilyen technikai nehézség miatt nem tudnak ezzel élni, regisztrációhoz kötötten elérhetővé tettük az adatbázist 2020. április 30-áig.

https://mersz.hu/egyeb/regisztracio/ oldali regisztrációval és a legördülő listából az intézmény kiválasztásával automatikus hozzáférést adunk a művekhez április végéig.

szotar.net

Hozzáférés eduID-vel:

Kérjük a hallgatókat, oktatókat, amennyiben intézményük tagja az eduID konföderációnak, továbbra is ezen keresztül használják szótárainkat. A https://shibboleth.szotar.org oldalon az intézmény kiválasztása után átirányítjuk az eduID-s belépési felületre.

Hozzáférés regisztrációval:

Azoknak, akiknek az intézménye nem biztosít távoli elérést, vagy valamilyen technikai nehézség miatt nem tudnak ezzel élni, regisztrációhoz kötötten elérhetővé tettük szótárainkat 2020. április 30-áig.

https://www.szotar.net/egyeb/regisztracio/ oldali regisztrációval és a legördülő listából az intézmény kiválasztásával automatikus hozzáférést adunk a szótárakhoz április végéig.

 Akadémiai Kiadó folyóiratok:

Hozzáférés eduID-vel:

Kérjük a hallgatókat, oktatókat, amennyiben intézményük tagja az eduID konföderációnak, továbbra is ezen keresztül használják folyóiratainkat. A https://akademiai.com/action/ssostart oldalon az intézmény kiválasztása után átirányítjuk az eduID-s belépési felületre.

Hozzáférés regisztráció nélkül:

A Kiadó legtöbb folyóiratát* teljes szövegű hozzáféréssel, regisztráció vagy külön belépés nélkül elérhetővé tettük a https://akademiai.com oldalon 2020. április 30-áig.

*A Springer Nature kiadóval közösen kiadott lapjaink továbbra is előfizetéshez kötötten vagy távoli eléréssel olvashatók.

Akadémiai Digitális Archívum

Március 23-ától a Szaktárs portálon https://www.szaktars.hu/akademiai/ már regisztráció nélkül elérhető az Akadémiai Kiadó gondozásában 1950–1996 között (kisebb számban 1996 után) megjelent tudományos könyvek gyűjteménye is.

Amennyiben a hazai rendkívüli állapot úgy kívánja, a hozzáférési időszakot meghosszabbítjuk, kérjük, kövessék hírleveleinket és Facebook oldalunkat https://www.facebook.com/akademiaikiado/ további információkért.

 

Címkék:

Leave a Reply

Ajánlott bejegyzések