Telefon

+36 34 513-680 és 513-677

Email

jamk@jamk.hu

Könyvajánló: A második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van

Az ajánlót írta: Fink Noémi. A könyv szerzője: Raphaëlle Giordano; fordította: Balla Katalin. Budapest: Művelt Nép Könyvkiadó, 2018.


„Most már jobban értettem az “elmegy az élete mellett” kifejezést. Van, hogy az ember ideje nagy részét önmagától távol tölti, aminek megvan az a zavaró következménye, hogy sosincs azon az egyetlen helyen, ami igazán számít: az itt és mostban.” (138. oldal)

 Rengeteg életvezetési tanáccsal foglalkozó könyvet találunk a könyvesboltok polcain. Hogyan legyünk boldogok, hogyan éljük az életünket úgy, hogy valóban teljes életet éljünk. Ez a téma, a boldogságkeresés mindig nagyon népszerű, a nehezebb pszichológiai munkák mellett „emészthetőbb” formában is olvashatunk önfejlesztéssel kapcsolatos műveket.

Ez a könyv ezt a témát regény formában tárja elénk, ebben kicsit más, mint a többi. A főszereplő, Camille történetén keresztül mutatja meg az írónő, hogyan lehetünk elégedettek az élettel, ismerjük meg azokat a lépéseket, amelyeket ha megteszünk, a mindennapok nem válnak unalmassá, rutinszerűvé, szürkévé. A könyv címe már magával ragadott. Valami megmagyarázhatatlan okból, de megérintett a téma.

Az emberek számára a mindennapok nagyon könnyen monotonná válnak, megszokássá válnak a feladatok, a szürke hétköznapok. Camille is egy hétköznapi életet él, mindene megvan, férj, gyerek, munka, látszólag minden rendben van. De mégsem boldog. Miért nem vagyok mégis boldog, ha mindenem megvan? Biztos nagyon sokan éreznek hasonlóképpen. Egy nap találkozik a titokzatos Claude-dal, a rutinológussal, aki a megszokásokból próbálja kiszabadítani a nőt, és terelgeti a jó irányba, hogy ismét megtalálja az élete boldogságát.

Az életvezetési tanácsok, amiket a történetben olvashatunk, a gyakorlatba is átültethetők, vagyis a regényt alkalmazhatjuk tehát a mi saját önfejlesztő útmutatónkként is, a főszereplő „utazásán” keresztül, vele együtt dolgozhatunk magunkon. Nem valódi munkáról van szó, hanem az életünk, a gondolkodásmódunk átalakításáról.

A boldogságunk nagyrészt attól függ, mi magunk hogyan állunk az élethez, hova helyezzük a hangsúlyt.

A könyv szerethető, ajánlom azoknak, akiket érdekel egy könnyed olvasmány, és esetleg kicsit fel is szeretnék rázni a mindennapokat.

A bestseller regény igen nagy sikernek örvend, Raphaëlle Giordano író, festőművész és kreatív coach – a rutinológia az általa kidolgozott módszer fantázianeve.

 

Leave a Reply

Ajánlott bejegyzések