Telefon

+36 34 513-680 és 513-677

Email

jamk@jamk.hu

Könyv- és filmajánló: Pokoli szerkezetek trilógia

Az ajánlót írta: Fábián Ildikó. Szerző: Cassandra Clare; fordította: Kamper Gergely. Szeged : Könyvmolyképző Kiadó, 2012., 2013.


Mihez kezdjen egy 16 éves lány, ha rájön, hogy az eddigi nyugodt élete egy csapásra rémálommá változik? Hogy amit eddig a családjáról hitt, közelében sincs a valóságnak? És ki (vagy mi) is ő valójában?

Teresa Gray nagynénje halála után New Yorkból a viktoriánus Londonba érkezik, ahol a bátyja helyett fura idegenek várják, akik hosszú ideig bezárva tartják egy szobában, és arra kényszerítik, hogy próbálja meg előhozni magából rejtett képességét. A teljesen összezavarodott lányt csak az tartja életben, hogy egyszer majd újra láthatja imádott testvérét.

Aztán egyik nap megjelenik egy fiú, kezében fénylő karddal és kiszabadítja őt szorult helyzetéből. A kalandok és a megpróbáltatások azonban valójában még csak most kezdődnek. Tessa megismerkedik az Árnyvadászokkal, és általuk egy különös, új világ tárul fel a szeme előtt. Idővel pedig nem csak barátokra, de családra is lel. Az idillt azonban megzavarja, hogy a lányt üldözi egy férfi, aki Magiszternek hívja magát, és célja, hogy elpusztítsa az Árnyvadászokat.

És hogy a dolgok még bonyolultabbak legyenek, megjelenik a fiatal lány életében az első szerelem is. Ráadásul egyszerre két fiú személyében.

A feszültséggel, árulással és romantikával átszőtt fantasy történet főként a tiniknek ajánlott, de gyermeklelkű felnőttek is izgalmas olvasmánynak találhatják.

A történet modernkori folytatása „A végzet ereklyéi” sorozat, melynek első részéből, a „Csontváros” című könyvből film is készült. Link a filmhez

 

Leave a Reply

Ajánlott bejegyzések