Telefon

+36 34 513-680 és 513-677

Email

jamk@jamk.hu

Könyvajánló – 34. hét

Árnypikkely (Seraphina 2.)

Goredd városában még a hétköznapok sem hétköznapiak. Minden úgy kezdődött, hogy egy sárkány landolt a háztetőn. A Seraphina fejében létező titkos kert pedig lassan átúszik a valóságba. Háború készülődik, és egyedül a félsárkányok közös ereje állíthatja meg a pusztítást. Ehhez viszont Seraphinának fel kell kutatnia a többieket. Hamar kiderül azonban, hogy nem könnyű szövetséget kovácsolni pusztán a származás azonosságára alapozva. És nem is mindenki jó szándékú. A szálakat a háttérből pedig egy titokzatos kéz mozgatja. A rengeteg árulás és vér után vajon jöhet-e feloldozás?

 

Szerző: Rachel Hartman. Budapest : Scolar, 2017

Katalógusunkban

Forrás: moly.hu

 


Fülig a zenében – a blues, a jazz, a rock és a folk világa a Mississippi-deltától a Rába völgyéig

A zenei élményeket nemcsak passzív módon, a hanghordozók hallgatása során élvezhetjük. A kötet szerzőjének az írott és a világhálón közvetített sajtóban közzétett írásai kerültek kiadásra, hogy szélesebb körben is ismertebbé válhassanak. Koncertbeszámolók, blues, blues- rock, progresszív- rock, beat, rockzenei írások olvashatók, valamint igényes jazz- zene, folk- zenei blokk zárja a koncert- kritikákat. A kötetet Nemes Nagy Péter, a hazai blues műfaj legelhivatottabb szakértője ajánlja az olvasó figyelmébe. A publikációkat a gazdag fotóillusztrációk teszik színesebbé.

Szerző: Gróf István. Szombathely : Szülőföld Kvk., 2020

Katalógusunkban

Forrás: libri.hu

 

 


Kőhullás

Nagy Lea még egészen fiatal, egy különös kiscsillag, aki beleszeretett egy messzi fénypontba. Felszegett tekintettel és magabiztos költői nyelvvel lépett a magyar költészet porondjára. Elveszett mondatok után kutat vagy éppen hallani véli, ahogy felettünk kibontják napelem-szirmaikat a műholdak. És tudja, hogy a költészet által lehet a legfőbb tudást megszerezni, általa lehet a világról és az emberi lélekről a legrejtettebb titkokat felfedezni.

Szerző: Nagy Lea. Budapest : Napkút K., 2020

Katalógusunkban

Forrás: moly.hu

 

 

 


A toronyőr

Egy nyár eleji éjszakán Annie Wester bepattan a kocsijába, a keze a kormányon csupa vér. A kisfiával az egyetlen biztonságos helyre hajt, amit ismer: a Fjällbacka partjainál húzódó Grskär szigetére. Nem érdekli, hogy a szóbeszéd úgy tartja, hogy ott, a gyönyörű, ódon világítótorony árnyékában kísértetek tanyáznak.

Mats Sverin, a nő kamaszkori szerelme szintén nemrég költözött vissza Fjällbackába, s meg is látogatja Annie-t a szigeten. Ám a férfit másnap holtan találják a lakásában. A Patrik Hedström vezette nyomozás igen hamar elakad, mert noha Matsot mindenki szerette, senki nem ismerte igazán. Miért nem beszélt soha a magánéletéről? Mit rejtegetett? Patrik és csapata erejét megfeszítve dolgozik a bűntény felgöngyölítésén, és szép lassan hátborzongató titkokra derül fény…

Szerző: Camilla Läckberg. Budapest : Animus, 2019

Katalógusunkban

Forrás: libri.hu


Elfojtott indulatok – [Elfojtva 1.]

A szerelem lehet erősebb, mint a családi kötelék?

Ian Bryton nem az én súlycsoportom. Igazi nehézfiúnak tűnik a képei alapján, de meg kell hagyni, állati jó pasi. Imádom a csibész mosolyú, dögös szívtiprókat. Ha pedig még bomba testük is van, néhány szexi tetoválással, na annak már tényleg nehezen tudok ellenállni. Nem tehetek róla, bukom az ilyen fazonokra. Izgalmasak, érzékiek, férfiasak és veszélyesek.

A többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt Anne L. Green megírta a lázadó Maya Cross érzéki, humoros, ám szívszorító történetét. Az Elfojtva-sorozat első kötetéből megtudhatjuk, mi történik, ha egy olyan pasi keveredik a családba, aki már első ránézésre is igazi rosszfiú, akit semmi más nem érdekel, csak a csajok, a pia, a tetkói és a több száz lóerő a lába közt. Vagy talán mindez csak a látszat?

Szerző: Anne L. Green. [Budapest] : Álomgyár K., 2020

Katalógusunkban

Forrás: moly.hu


Teszek-veszek, színészkedek

Anna élete maga a megtestesült álom. Semmi sem állhat a boldogsága útjába. Egészen addig a percig, amíg csillogó életének hamis tükre szilánkokra nem szóródik. Leforrázva, pőrén áll sorsának peremén. A szeretett férfi nélkül merre menjen? Hol találja meg önmagát? Vagy magának kell felfedeznie? Anna sorsa arra adhat választ, miként lehet a függőségeinket felszámolni, a depressziós létből motivációt faragni, a kilátástalanságból boldogságot kovácsolni. a magányból pedig lélek-szabadságot formálni.

Lőrincz Veronika coach, bloger első kis regénye a Teszek-veszek, színészkedek. Művének és írásainak alapmondanivalója arra fókuszál, milyen sok függőség, elvárás és tanult viselkedési mód szabályozza az életünket, működteti az egónkat, ahelyett, hogy az elfogadás, a megértés és a belső szabadság megismerése lennének az alapértékeink.

Szerző: Lőrincz Veronika. Hédervár : Underground, cop. 2020

Katalógusunkban

Forrás: libri.hu


Pária – Ravenor Eisenhorn ellen ; a Bequin-trilógia első kötete

Mab Királynő városában semmi sem pont az, aminek látszik. Alizebeth Bequin egyszerre kém, az Inkvizíció ügynöke és kitaszított pária, s ugyanakkor egyik sem. Ő, aki még önmaga számára is igazi talány, belekeveredik a két inkvizítor, Gregor Eisenhorn és Gideon Ravenor – egykori szövetségesek, most ádáz ellenségek – egy titokzatos és halálos ellenféllel vívott párharcába. Bequinnek, akit nem csupán az Ellenség, de az Inkvizíció is hajszol, elképzelése sincs, mi is a célja ennek a szövevényes játszmának, ahogyan arról sem, hogy ebben mi az ő szerepe. Szövetségesei segítségével fel kell hát kutassa a saját múltjában rejtező titkokat, ha túl akarja élni a közelgő összecsapást, melyben barát és ellenség közt mind inkább elmosódni látszik a határvonal…

Szerző: Dan Abnett. [Budapest] : Black Library + Tuan, 2020

Katalógusunkban

Forrás: moly.hu

 


Egy mondat a szabadságról – versek

“Markó Béla nemcsak gondolatgazdagságával, formai sokrétűségével, a kisebbségi sorsban is egyetemes szempontokat hangsúlyozó látásmódjával győzi meg az olvasót, hanem magasrendű művészi autonómiájának hitelével is. Ritka példáját nyújtja annak a szellemi típusnak, amely a politikai becsületességgel végzett nyilvános szerep lezárása után képes volt a verbális közéleti ‘kéregbeszéd’ síkjáról a személyes hangütést sem restellő, az egyén nyomorúságát és hitbéli gyötrelmeit is megszólaltató beszéd magasába emelkedni. Markó Béla politikai szerepvállalása előtt is jóravaló költőként él az emlékezetben -, de nagy költővé csak az utóbbi esztendőkben érett.”

Báthori Csaba

 

“Legalább egyszer át kell úszni a túlsó partra.

Nem az életem múlik ezen, hanem a halálom.

Mert hát valójában nem kötelező.

Mi tagadás, a rövidebb átmérőt választottam.

Mint mondtam, rossz úszó vagyok.

Tudom, vissza lehetne fordulni még most is.

De nem. Végül a hatalmas, ám minden

bizonnyal csak képzelt kráternyílás fölött,

éppen középen kezd elfogyni az erőm.

Körülbelül ott, ahonnan visszatérni

pontosan annyi, mint úszni tovább.

Fölöttem irdatlan ég. Alattam egyre

kevésbé rugalmas a víz. A parton zsivaj.

Zöld a víz, zöld a fű, zöldek a fák.

Mostantól fogva már nincs választásom.

És ez a jó. Meglepően jó. Fáj mindenem.

Egyszerű lett az élet. Eltűnt a kapkodás.

Nehéz hátranéznem, túl sok energiámba kerül.

Látom a közeledő partot. A karcsapások nyomot

hagynak a vízen, mint puha viaszhengeren.”

(Átúszni a Szent Anna-tavat)

 

Szerző: Markó Béla. Budapest : Kalligram, 2020

Katalógusunkban

Forrás: libri.hu

 

Leave a Reply

Ajánlott bejegyzések