Telefon

+36 34 513-680 és 513-677

Email

jamk@jamk.hu

Könyvajánló – Utolsó reggeli Párizsban

Náray Tamás: Utolsó reggeli Párizsban – Kedvenc francia süteményreceptjeim

A tavasz első napjai újra home office-ban telnek, így az ember lánya igyekszik ismét kreatív tevékenységet folytatni, ami azért összekapcsolódik a munkával. Bár én magam nem vagyok nagy rajongója a süteményeknek, de nagy érdeklődéssel kezdtem forgatni a rendkívül inspiráló Náray Tamás süteményes könyvét.

44 receptet varázsol elénk a szerző, számtalan variációban és persze egy kis szívet melengető párizsi hangulatot kölcsönözve a szívünkbe, a már tőle megszokott könnyed, de lehengerlő és kifinomult stílusban. Stílus és elegancia jellemzi nemcsak a szerzőt, de az egész kiadványt, éppen amire számítottam. A kötet előszavában persze a regényíró Náray Tamás is megmutatkozik, betekintést engedve kalandos pályakezdő éveibe, majd ahogyan továbblapozunk, évszakokra bontva tárul elénk a francia csodavilág. Gyönyörű képvilág, roppant elegáns hangulatú fotók jellemzik az egész kötetet, ami persze egy ilyen tehetséges és finom ízlésű művésztől nem meglepő. És ha hiányolnánk a hasonló című regényt, beleolvashatunk néhány részletébe az Utolsó reggel Párizsban című regénynek, amely a fejezetek végén található… a kész süteményköltemény és a kávé mellé egy kis hamisítatlan szépirodalom –ami a lelkünket is simogatja.

Ami számomra nagyon szerethetővé teszi a kötetet, az az, hogy minden egyes sütemény előtt egy kis rövid összefoglalót olvashatunk az adott édesség történetéről olyan igazi Náray-stílusban, majd szépen részletezve láthatjuk a hozzávalókat és magát a receptet. A bonyolultabb sütiknél lépésről-lépésre fotókat is láthatunk, ami azt hiszem, nagyban megkönnyíti a kezdő süteménykészítők dolgát. A receptek mellett egy-egy bourbon liliom jelzi az elkészítés nehézségi fokát, egytől háromig szintezve. A különböző ételintolerancia vagy a reform életmód sem lehet akadály, mindenki talál a saját maga számára könnyen elkészíthető receptúrát.

A kötet ugyan tavaly jelent meg, de az azóta számos elismerést kapott receptkönyv sohasem veszíthet aktualitásából, főleg most, amikor ismét kicsit a négy fal közé szorultunk. Szeretném megemlíteni, hogy Náray Tamás videókat is készített kötetéhez, így az érdeklődők még közelebb kerülhetnek ezekhez a csodás receptekhez és a hamisítatlan francia eleganciához. A legnevesebb videó-megosztó oldalán számos bejegyzés található, amit szintén jó szívvel ajánlok. Azt hiszem, lehet szeretni vagy nem szeretni a könyv szerzőjét, de rendkívül sokoldalúságát és tehetségét vitatni nem nagyon lehet! Kedvem támadt készíteni egy kis tavaszi epres trifle-t Náray-módra, elegánsan, francia könnyedséggel !!!

Az ajánlót írta: Szikszai Edina

Itt nézheted meg, a könyvet a katalógusunkban.

(A kép forrása: a kiadó Facebook oldala)

Címkék:

Leave a Reply

Ajánlott bejegyzések