Könyvtárosoknak

Eseménynaptár programszervezéshez

http://naptar.jamvk.hu/

Jogszabálykereső

https://net.jogtar.hu/

Országos közös katalógus és könyvtárközi kölcsönzés

Tájékoztató az alábbi adatbázisok elérésével kapcsolatban

Ezek többsége kizárólag könyvtáraink (és más előfizető intézmények) internethálózatán keresztül érhető el. Az Akadémiai Kiadó adatbázisaihoz otthoni hozzáférési kódot igényelhetnek beiratkozott olvasóink (korlátozott számban) Kódokat Hatvani Istvántól és Szilassi Andreától lehet kérni.

  • 2020-tól már nincs előfizetésünk a L’Harmattan adatbázisra!
  • Az ADT 2020. április 16-tól már csak korlátozott körnek érhető el! Az igazgató mellett a helytörténészek, a tájékoztatók, a feldolgozók és a KSZR osztály kapott a hozzáféréshez belépési kódokat. Egyelőre tehát közvetve tudunk csak az olvasók számára hozzáférést biztosítani a kért dokumentumokhoz.
  • Az EBSCO-n keresztül csupán két adatbázist, egy környezetvédelmit és egy könyvtárakra vonatkozót tudunk elérni. A belépés az intézmény linkjén keresztül, de az olvasójegy számával, egyénileg történik. A Patron ID-nél kell megadni az olvasói azonosítót.
  • A NAVA filmgyűjteményének korlátozott része, továbbá a Digitális Tankönyvtár teljes gyűjteménye bárki számára, bárhonnan elérhető.
  • A HUNGARICANA adatbázis túlnyomó része csak az előfizető intézményekben érhető el, de a 2016-ig megjelent és digitalizált megyei lapok adatbázisai korlátozás nélkül elérhetők.
  • A MATARKA cikkadatbázisa bárki számára, bárhonnan elérhető. Ebben a bibliográfiai adatok mellett teljes szövegű cikkeket is találnak pdf-ben, de nem minden cikkre vonatkozóan.
  • Az Akadémiai Kiadó szótár- és MERSZ szakkönyv-adatbázisaihoz érvényes tagsággal rendelkező olvasóink igényelhetnek otthoni hozzáférést is!
  • A Shoá Alapítvány adatbázisa egyéni regisztrációt kér a videó archívum használata előtt.

Előfizetett adatbázisaink:


Szabadon hozzáférhető adatbázisok:

 


Adattárak hazai könyvtárakról


Könyvtárszakmai folyóiratok, honlapok: